Eerste post op webgeek.be

Welkom allemaal op de nieuwe www.webgeek.be weblog!

Ik zal me eerst even kort voorstellen. Ik ben David en ben te werk gesteld bij een SEO firma, waar ik nu iets meer dan 3 jaar vast in dienst ben. Toen ik startte was ik verantwoordelijk voor het ontwerpen van de websites en het omzetten van die ontwerpen naar templates. Ondertussen zijn mijn verantwoordelijkheden en functieomschrijving wat aangepast waardoor ik op de dag van vandaag zorg voor het coördineren van de technische kant van onze web projecten. Ik kom vooral in contact met usability, design en SEO, een mooie combinatie dus!

Tijdens mijn studentenjaren volgde ik de opleiding MCT in het PIH te Kortrijk, zo werd ik na 3 succesvolle jaren Professionele Bachelor MCT. Tijdens mijn opleiding kwam ik in contact met heel wat multimediale communicatie kanalen. Video, beeld en geluid werden werkmiddelen om een boodschap op een interactieve manier door te geven aan de eindgebruiker. Naast mijn kennis van HTML, CSS, Photoshop en Flash die ik al had leerde ik nog een hele waaier aan andere interessante software, opmaaktalen en codeertalen kennen. Ik moet wel toegeven, het was nu ook niet altijd even interessant…

Usability, mooi design, nieuwe technologieën, SEO en cms-, blog- en e-commerce software zijn de dingen die mij het meeste interesseren en liefst dan nog een combinatie van allemaal in hetzelfde project.

In mijn vrije tijd ben ik dan ook vaak aan het experimenteren met CMS systemen en blog software. Ik hou ervan om een web software pakket te verkennen en de mogelijkheden ervan aan te passen naar mijn eigen wensen. Vandaar ook dus deze blog, ik wil mijn ervaringen met de verschillende pakketen, de problemen waar ik op stuitte en de nieuwigheden in nieuwe versies ook met jullie delen. Daarnaast zal ik regelmatig iets schrijven over usability, seo en nieuwe technologieën die op het web gebruikt worden.

Zijn er zaken die ik volgens jullie zeker moet bespreken, laat dan hieronder je reactie na!

Update: Deze blog is momenteel in een gratis wordpress theme aangekleed, het ontwerpen van een deftige layout zal iets voor tijdens de rustige kerstperiode zijn 🙂

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven