Qr codes

qrcodeQR codes lijken stillaan meer en meer ingeburgerd te raken, je ziet ze op affiches, in magazines en op beurzen. Voor wie niet weet wat QR codes zijn volgt hier een korte uitleg.

Wat zijn QR codes?

Een QR code is vergelijkbaar met een barcode. Deze codes kunnen gelezen worden met een speciale QR barcode lezer, maar meestal worden ze gebruikt om via de camera van je GSM toestel “in te scannen”. Een QR code bevat vaak een URL naar een website waar je dan meer informatie over het product terug kan vinden, maar een QR code kan evengoed tekst of andere data bevatten.

Je vindt de QR codes tegenwoordig terug in magazines en bij producten op beurzen waar je dan met je smartphone snel meer informatie kunt terugvinden door de link in de QR code te volgen. Let wel op met een eenvoudige GSM met camera kom je er niet, je hebt op zijn minst een toestel nodig die de QR codes kan omzetten (er bestaan bijv ook apps voor de iphone die dit kunnen), en uiteraard indien er een website aan de QR code hangt, dan moet je met je smartphone op internet kunnen.

Hoe kan je een QR code maken?

Het maken van een QR code is zeer eenvoudig. Online zijn er verschillende gratis QR generators waarmee je je eigen text, e-mail, data of url kunt omzetten naar een QR afbeelding. Deze kan je dan bewaren en gebruiken op diverse media. De url van dit artikel in QR ziet er dan als volgt uit:
qrcode

Enkele sites waar je gratis je QR code kunt aanmaken:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven