Adverteren bij google via Google Adwords

Google Adwords is het online advertentie medium van google. Via adwords kan je dus online adverteren bij google. De adwords advertenties verschijnen naar gelang van de het bedrag dat je betaalt en het aantal adverteerders, boven of naast de normale zoekresultaten. De normale zoekresultaten worden ook wel de organische zoekresultaten genoemd.

Adverteren met adwords is een zeer populair marketing middel, zo is het door de uitgebreide statistieken perfect mogelijk om uw kosten tegenover uw opbrengsten te plaatsen en zo te zien hoeveel de adwords advertenties u effectief opbrengen. De getalletjes zijn leuk voor de marketing, maar voor een bedrijf is het ook van groot belang dat er doelgericht kan geadverteerd worden. Bij het adverteren in klassieke media kan je vaak niet specifiek genoeg je doelgroep bereiken, maar bij adverteren in google kan je dat perfect zelf bepalen. Je kan zelf kiezen voor welke trefwoorden je betaald en welke doelgroepen je op die manier aanspreekt.

Het opstarten van een dergelijke adwords campagne kan op enkele minuten gebeuren, maar het vakkundig beheren van de google advertenties is iets anders. Het is zeer belangrijk om het beheer van een dergelijke campagne over te laten aan adwords professionals, deze helpen u bij het kiezen van de juiste trefwoorden terwijl de kosten per click toch betaalbaar blijven. Een goeie adwords partner zal er trouwens voor zorgen dat de campagne frequent geoptimaliseerd word. Dit is zeer belangrijk, een kleine wijziging in de advertentie tekst en/of titel kan direct een grote verandering in CTR (click trough rate) hebben en op die manier ook een stuk schelen in de kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven